







## **Second Regional Review of the Global Compact for Safe, Orderly, and Regular Migration** in the United Nations Economic Commission for Europe Region

## **Annotated Agenda**

(as of 06 March 2024)

## Monday, 11 March 2024, 10:00 - 18:00

Conference Room XIX, Palais des Nations, Geneva	
10:00 - 10:30	Opening (30 mins)
	<ul> <li>H.E. Elma Saiz, Minister for Inclusion, Social Security and Migration of Spain</li> <li>H.E. Jana Costachi, State Secretary of the Ministry of Internal Affairs of the Republic of Moldova;</li> </ul>
	<b>Tatiana Molcean,</b> Executive Secretary of the United Nations Economic Commission for Europe (UNECE)
	<b>Amy Pope,</b> IOM Director General and Coordinator of the UN Network on Migration ( <i>video message</i> )
	Irem Arf, Stakeholder Rapporteur, International Trade Union Confederation (ITUC)
10:30 - 11:45	Session 1 (75 mins)
	Member State speaker:  Stefanie Scharf, Head of Division G20, Policy Issues of Displacement and Migration, Federal Ministry for Economic Cooperation and Development of Germany  Moderator:  Paola Cammilli, Global Campaigns at Building and Woodworkers International (BWI), affiliated with Council of Global Unions (CGU)  Interactive discussion from the floor









21,,124	ON MIGRATION 9.00
11:45 – 13:00	Session 2 (75 mins)
	Member State speaker: Sofia Östmark, Deputy Director General and Head of Department, Department for Migration, Ministry of Justice of Sweden Moderator:
	Susan Fratzke, Senior Policy Analyst of Migration Policy Institute (MPI)
	Interactive discussion from the floor
13:00 – 15:00	Lunch Break (Network Coordinator's High-level Panel on Regular Pathways, Room XXIV)
15:00 – 16:15	Session 3 (75 mins)
	Member State speaker: Andi Mahila, Deputy Minister of Interior of Albania
	Moderator:  Stella Opoku-Owusu, Executive Director, African Foundation for Development (AFFORD)
	Interactive discussion from the floor
16:15 – 17:30	Session 4 (75 mins)
	Member State speaker: Askarbek Yertayev, Chairman of the Migration Committee of the Ministry of Labour and Social Protection of the Population of the Republic of Kazakhstan
	Moderator: Michel Le Voy, Director of the Platform for International Cooperation on Undocumented Migrants (PICUM)
	Interactive discussion from the floor
17:30 – 18:00	Closing (30 mins)
	Feblezi Huebi, Migrant Youth & Children Platform
	Nada Al-Nashif, United Nations Deputy High Commissioner for Human Rights
	<b>Tatiana Molcean,</b> Executive Secretary of the United Nations Economic Commission for Europe (UNECE)
	H.E. Pilar Cancela, State Secretary for Migration of Spain
	<b>H.E. Jana Costachi</b> , State Secretary of the Ministry of Internal Affairs of the Republic of Moldova